Platform Levensverhalen

 
 

 Verhalengroepen

 

Verhalengroepen zijn er in allerlei soorten en maten. Laat je inspireren! Scroll naar beneden, bekijk de lijst: 

     van Anna Paulowna tot Den Bosch
     van Krimpen aan de IJssel tot Zeist


Ook voor al je vragen...

  • Waar vind ik groepen?
  • Wie zijn de kartrekkers?
  • Hoe kan ik contact opnemen?

 
 

Eerst filmpjes kijken? Dat kan hier  > > >

Alkmaar - Spoorbuurt 
2015 -  heden De Spoorbuurt in Alkmaar heeft een kleurrijke geschiedenis. De verhalengroep neemt de historie van de wijk als vertrekpunt voor het delen van levenservaring. Dory van Lieshout, bewoner van de Spoorbuurt, is organisator en begeleider van deze groep. De activiteit wordt ondersteund door ZorgIn, een burgerinitiatief dat de vitaliteit, het welzijn en de zelfstandigheid van (oudere) Spoorbuurtbewoners hoog in het vaandel heeft staan. Lees meer in persbericht. 

Informatie bij:  

Dory van Lieshout

dory2sdc@yahoo.com

Lees hier persbericht 2015. 

Volg ZorgIn en de verhalengroep op Facebook. 

Lees de flyer Verhalenkring Alkmaarcitaat: 

We dragen allemaal een levensboek met ons mee

Een boek met verschillende verhalen 

Een aantal bladzijden uit dit boek verdienen het om gedeeld te worden met anderen. 


Alkmaar 
2017 -  heden  Tineke de Bakker werkt samen met bibliotheek Centrum Alkmaar voor verhalenkringen. Voor Info over nieuwe serie bijeenkomsten, mail naar Tineke de Bakker.

Informatie bij:  

Tineke de Bakker

tideba@upcmail.nl

Lees flyer Oud is goud (pdf)

citaat: 

Vertellen maakt ons actief,

betrokken op ons zelf en op de ander.

Al vertellend ontdekken we opnieuw

de betekenis van onze ervaringen.

Amersfoort -  Kattenbroek
2016 -  heden      Vanaf 7 februari 2018 komt de  verhalentafel voor Amersfoort-Noord weer elke twee weken bij elkaar. Initiatiefnemer Marleen Curvers begon in 2016 met serie gesprekken in voor- en najaar, motto van de kring: Oud is goud!
Locatie: 'De ontmoeting', a
dres: de Bekroning 2, Amersfoort. Informatie bij Marleen Curvers. 
Dagblad De Stad Amersfoort publiceerde 6-9-2017 een interview met Marleen Curvers en Miep Mocking

Informatie bij:  

Marleen Curvers

info@m-curvers.nl


Amsterdam Rivierenbuurt 

2015 - heden  Carin Giesen heeft veel ervaring met de begeleiding van verhalenkringen, zij is nu verbonden aan Stadsdorp Rivierenbuurt.  In juni 2017 organiseerde Carin samen met de werkgroep Generaties en Jongerencentrum De Rijn, een 'generatiemaaltijd': gezellig eten en ervaringen uitwisselen tussen jong en oud. Later in 2017 volgen meer generatiemaaltijden. 

Informatie bij:  

Carin Giesen

giesencwm@kpnmail.nl

www.stadsdorprivierenbuurt.nl


Ineke doet mee aan netwerk Thuislab en organiseerde een Huiskamergesprek: Hoe word je beter oud in Noord-Holland? 

Anna Paulowna
2006 - heden   Project LEEF–tijd bestaat elf jaar! Deze vertelgroep voor bewoners van Anna Paulowna en Kop van Noord-Holland komt elk voor- en najaar 6 tot 8 bijeenkomsten bij elkaar. In
eke de Morée begeleidt de groep. Nieuwe belangstellenden zijn welkom! 

Informatie bij:  

Ineke de Morée

inekedemoree@planet.nl

www.nieuwbouwlust.nl

Lees hier wat ouder worden betekent voor elf deelnemers van het project LEEF-Tijd.

Badhoevedorp
2007 - heden   Zo'n 14 tot 17 deelnemers schuiven wekelijks aan voor de Verhalentafel in wijkcentrum 't Rietland. Elk voor- en najaar start een serie van tien à vijftien wekelijkse bijeenkomsten. Marianna den Breejen van Duren leidt de bijeenkomsten. 


Informatie bij:  

Marianna den Breejen van Duren

mdenbreejen2@kpnplanet.nl

Beverwijk

2015 -  heden  Seniorenkring Beverwijk is gestart naar voorbeeld van de kring in Wijk aan Zee. Acht deelnemers komen wekelijks op maandagmiddag bij elkaar in de Grote Kerk. Rode draad is het uitwisselen van levenservaring, 'wat zou je van elkaar willen weten om in deze levensfase van (hoge) ouderdom niet in zeven sloten tegelijk te lopen?' 

Informatie bij:  

Bert Kisjes  

bertkisjes40@gmail.com


website Grote Kerk Beverwijk


 

Bergen (NH)
2018 -  najaar  Annemarie Pronk organiseert een cursus Levensboek maken in een groep. Deelnemers krijgen ideeën aangereikt om hun eigen boek te maken. 'Wat u schrijft, lezen u en de andere deelnemers aan elkaar voor. Op deze wijze stimuleert en ondersteunt u elkaar bij het ophalen van herinneringen en het vertellen van uw levensverhaal'. Aanmelden bij Welzijn Bergen.
Meer over cursus Levensboek in een groep

Informatie bij:  

Annemarie Pronk 

via Stichting Welzijn Bergen, tel. 072-5821450  

of stuur een mailbericht


 

Castricum
2008 - heden   Oud Castricummers vertellen hun verhaal' is de naam van deze senioren vertelgroep. De begeleiders Jan Camps, Dick Groot en Tonni Sminia werken samen met de Werkgroep Oud Castricum en met Stichting Welzijn Castricum.  


Informatie bij: 


Tineke Moll - Twisk 

t.moll@welzijncastricum.nl 

 
Cromvoirt (gemeente Vught)
2016 - heden   De Verhalentafel is een initiatief van de werkgroep IDOP* in het lintdorp Cromvoirt. Elke twee weken komen zeven 85-plussers bij elkaar voor ontmoeting en uitwisseling in het parochiecentrum. Begeleiding door Jeannette van de Ven. *IDOP: integraal dorpsontwikkelingsplan. 

Informatie bij:  

IDOP Cromvoirt (gem. Vught), werkgroep Sociaal
Jeannette van de Ven 

jeannettevandeven@ziggo.nl


 
De Wijk (gemeente De Wolden)
2018 - heden   Cora Hoorn en Gonda Lier leiden de Vertelgroep Levensverhalen/levenservaring. De groep is bewust klein: zes deelnemers. Bij genoeg nieuwe aanmeldingen start voorjaar 2019 een tweede groep. Lees meer in het persbericht.

Informatie bij: 

Cora Hoorn
corahoorn@gmail.com
en
Gonda Lier
gondalier@gmail.com

 
Den Bosch, wijk De Vliert
2016 - heden   Bewoners van de Bosche wijk De Vliert komen bij elkaar in een Vertelkring. Locatie: de huiskamer van Nieuwehagen, het verzorgingshuis in deze wijk. Hetty Petit en Annie van Gelder begeleiden de kring. De groep komt een keer in de twee weken bij elkaar. 

Informatie bij: 

Hetty Petit 
petithetty@hotmail.com

Driebergen en Maarn 
2017 - heden   Gerdi Keeler is initiatiefnemer van verhalentafels Kleurrijke gesprekken over bijzondere momenten in je leven. Gerdi begon in 2017 in Driebergen. In 2018 is de bibliotheek in Maarn de gastlocatie voor de bijeenkomsten. Lees het artikel in Nieuwsblad de Kaap. 

Lees hier het persbericht over de activiteiten in Driebergen. 

Informatie bij: 

Gerdi Keeler

gerdikeeler@gmail.com 

www.sociaalvitaal.com 

"Een mensenleven is doorspekt met verhalen. Van de vroegste herinnering tot aan de laatste gedachte die zojuist in je opkwam. Verhalen zijn overal en altijd aanwezig."

Ede (Gelderland)

2019 - Marijke Waanders nodigt u uit voor de workshop Op verhaal komen. Hier kun je ervaren hoe inspirerend het is om (levens)verhalen te delen. Met verschillende werkvormen prikkelen we jouw herinneringen en nieuwsgierigheid. Data: 7 en 21 mei 2019; 10.30 - 12u.
In de Wiekslag, Korhoenlaan 6, Ede.

Informatie bij: 

Marijke Waanders

mwaanders@malkander-ede.nl
 

Engelen (gemeente Den Bosch)

2016 - heden  In het Brabantse Engelen zijn Henny Ketelaar en Mart Mulder in oktober 2016 gestart met een nieuwe Vertelgroep Engelen. Acht deelnemers van 70 tot 85 jaar komen tot februari 2017 acht keer bij elkaar. Motto: "Uw leven: een bron van verhalen, 

Informatie bij: 

Henny Ketelaar (woont in Engelen) 

henny@meeenander.nl

of:

Mart Mulder (wijkwerker)

m.mulder@divers.nl

Goirle

2016 - juni  Een Verhalentafel voor 75-plus in het Brabantse Goirle kwam in 2016 acht keer bij elkaar in wijkcentrum de Wildacker. Ine Sieben begeleidde het gesprek. De kring was een activiteit van Stichting Sociaal Culturele Centra Goirle (SCCG). In 2017 beraden de organisatoren zich op een vervolg. 

Informatie bij: 


Ine Sieben 

inesieben@gmail.com 

www.sccgoirle.nl

 
 

Heerhugowaard
2007 - juni 2017   Tien jaar lang heeft stichting ‘Op verhaal komen in Heerhugowaard’ vertelkringen georganiseerd en begeleid. Eugenie, Thea, Elly, Carina, Truus, Gerrit, Marjon, Corry: chapeau voor jullie inzet waardoor  heel veel mensen in Heerhugowaard de kans kregen om te luisteren en vertellen naar het eigen verhaal. De stichting is vanwege gebrek aan bestuursleden helaas ontbonden maar nog altijd komt een groep deelnemers bij elkaar voor uitwisseling van verhalen en ervaringen. 


Informatie bij: 


Thea Leering

h.leering@quicknet.nl

Hilversum
Vanaf 2018, doorlopend - 'Creatief met memories'. 10 deelnemers halen op creatieve wijze herinneringen op en delen hun gedachten en verhalen bij deze memories. Via tekenen, fotograferen, schrijven, voorlezen, schilderen, enzovoort. Ellen Sterkenburg en Gerard van der Veer leiden de groep. Vanaf september 2019 opnieuw acht keer een vrijdagochtend (tot 20 december). Informatie bij Ellen Sterkenburg.

Informatie bij: 


Ellen Sterkenburg - Van Gelder

lechaim.e@gmailcom

Meer op:
Seniorenvereniging Hilversum
https://www.sen-ver.nl/activiteiten-a-m/

Hoofddorp
najaar 2016 - Seniorenvereniging Haarlemmermeer - Noord heeft de Verhalentafel omarmd. Sybil van Dam is vanaf augustus gestart met een nieuwe groep op de donderdagochtend. De groep kan nog aanvulling gebruiken. U bent welkom in het gebouw 'De jeugd van Gisteren', Beemsterstraat 4, Hoofddorp. Belangstelling? Neem contact op met Sybil.  www.sv-hn.nl.

Informatie bij: 


Sybil van Dam

sybil.vandam@planet.nl

 

Hoogkarspel
2008 - heden    Vertelkring 'Een lint vol verhalen' is met 12 vrouwen en mannen niet meer weg te denken. Emmy Bijeman en Gré Duijn leiden de kring. Elk voor- en najaar een serie van acht bijeenkomsten. Voorjaar 2018 in maart en april. Voor vragen kunt u terecht bij opbouwwerker Heleen Nooter van Stichting De Wering (in opdracht van gemeente Drechterland).


Informatie bij: 


Heleen Nooter

h.nooter@stichtingdewering.nl

 

Krimpen aan den IJssel 
2015 - heden   Stella Speksnijder en Barbara Dingstee begeleiden de verhalengroep Krimpen aan den IJssel voor en door ouderen. De groep telt tien deelnemers en komt een middag per veertien dagen bij elkaar.  

Meer over Een waard vol verhalen...

 Informatie bij: 


Stella Speksnijder

stellaspeksnijder@online.nl

 

Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel

2010 - heden  Stichting Welzijn Zuidplas promoot en ondersteunt de Verhalengroepen met ouderen in Moordrecht en Nieuwerkerk aan de IJssel. Deelnemers schuiven 16 keer per jaar, om de week aan tafel. De vier vrijwilligers willen graag op meer plekken een Verhalengroep aanbieden. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Cherel Satijn, ouderenadviseur. 
Meer over verhalengroepen bij Welzijn Zuidplas


Informatie bij: 

Welzijn Zuidplas, 
Ouderenadviseur
Cherel Satijn 
06 38268071
cherel@welzijnzuidplas.nl


Nuland (gemeente 's Hertogenbosch)

2017 - heden    Acht tot tien deelnemers doen mee aan de Verhalentafel: een serie van vijf bijeenkomsten, drie keer per jaar aangeboden aan senioren uit Nuland. Met liedjes, gedichten, foto’s, voorwerpen, boeken, enzovoort prikkelen we de herinnering; we wisselen luchtige en diepgaande thema's af. Een schat aan geschiedenis, levenservaring en kennis komt boven en wordt gedeeld. In juli/augustus 2019 een zomereditie. Organisator: Mieke Aalderink.

Volg Mieke op: https://www.facebook.com/mieke.aalderink


Informatie bij: 

Mieke Aalderink

mieke.verhalen@home.nl
www.verteller.com


Met medewerking van: 

Welzijn Divers, wijkwerker

Brabantzorg, Jacqueline van den Elzen- activiteiten begeleider. Te gast in het
Martinushuis

 

Purmerend 
2015 - heden  In Woon-Zorgcentrum De Tien Gemeenten (wijk Overwhere-Zuid) begeleidt Marlou Leunis twee doorlopende verhalengroepen. De groep in Tien gemeenten telt 8 deelnemers: bewoners van het huis én mensen uit de wijk. De tweede Vertelgroep is een initiatief met 8 bewoners van de aanleunflats. Beide groepen komen twee keer per maand bijeen


Informatie bij:  

Marlou Leunis

marlouleunis@hotmail.com

 

Sint Oedenrode

2015 - In het Damiaancentrum te Sint-Oedenrode gaat het initiatief Verhalentafel in najaar 2016 met een nieuwe groep deelnemers van start. Deze activiteit past naadloos bij de doelstelling om "plek te bieden voor ontmoeting, inspiratie, samen werken en er te zijn voor de ander".   

 Informatie bij:  

Piet van den Tillaart

ptillaart@ziggo.nl

www.damiaancentrum.nl

 

Stede Broec
2009 - 2017   Gerie Sluis en Lucia Cascarino hebben acht jaar lang, in voor- en najaar, een serie van 8 bijeenkomsten voor inwoners 55-plus georganiseerd. Tijd voor iets anders, de Vertelkring is zomer 2017 beëindigd. 

 
Informatie bij:  

Lucia Cascarino

luciacascarino@hotmail.com

Op Youtube staat een fragment uit de film Handenvol. 

Als de link niet werkt:
ga naar youtube.com en typ in: fragment "Handenvol" 
 

Texel
2007 - 2016    Verteltheater Texel is een begrip!
Dramadocent Anneke Berghuis werkte drie jaar lang met senioren uit 4 Texelse dorpen aan een theatrale vorm om de verhalen uit het eigen leven te delen met elkaar en met de gemeenschap. Heel Texel kwam kijken. 

2014 - In de film 'Handenvol, arbeid van alledag' vertellen Texelse senioren over hun leven en werk in de vorige eeuw. Persoonlijke verhalen en herkenbare beelden over de arbeid op zee, op de boerderij, in het huishouden, de verpleging of bij een bedrijf.

2016 - In verpleeghuis Hollewal, Den Burg, begeleidt Anneke een eetgroep. Bewoners bereiden samen de maaltijd, ondertussen deelt men verhalen. Actief bezig zijn stimuleert de hersenen.  

Informatie bij:  

Anneke Berghuis

bonteberg@hetnet.nl


dvd Handenvol is te bestellen: via bonteberg@hetnet.nl 


logo De Omring Kop Noord-Holland

Texel, Den Burg 

2016 - In de Hollewal, onderdeel van Zorgcentrum Texel, begeleidt Anneke Berghuis een eetgroep. Bewoners bereiden samen de maaltijd, ondertussen delen zij hun verhalen over toen en nu. Actief bezig zijn stimuleert de hersenen en het vermogen om te kunnen vertellen.   

Informatie bij:  

Anneke Berghuis

bonteberg@hetnet.nl

 

Texel
2014 - heden  Elf dames, eerder waren zij deelnemers aan het project seniorenverteltheater Texel (2010-2013), komen nog altijd maandelijks bij elkaar in een vertelkring. 

Informatie bij:  

Nettie van de Brake

vandebrake@planet.nl

Uitgeest 

2015 - heden   Stichting Uitgeester Senioren heeft in 2015 het initiatief genomen voor een Vertelkring. De groep komt tussen september en april een keer per twee weken bij elkaar. Vanwege grote belangstelling start in september 2016 een tweede groep. Dorpshuis De Zwaan is de thuisplek. 

Informatie bij:  

Henk Beentjes

henk.beentjes@gmail.com 

en 

http://www.uitgeestersenioren.nl/

Wieringen 

2013 - 2014   WAD(T) Woene is de titel van een vertelvoorstelling met jong en oud over Wonen aan het Wad, vroeger en nu. Heel Wieringen genoot van deze prachtige voorstelling. Begeleiding: Anneke Berghuis, Karin Somers en de KunstSkuur. 

Informatie bij:  

Anneke Berghuis  

bonteberg@hetnet.nl

en 

en 

www.kunstskuur.nl 

Bekijk de film 

Wijk aan Zee 
2006 - heden    Elf deelnemers aan Seniorenkring Wijk aan Zee ontmoeten elkaar wekelijks op dinsdagmiddag in café De Zon. Ook excursies, bezoeken aan middelbare scholen, ontvangst van sprekers en andere gasten staan op het programma. 

Downloads:
* Bekijk de onderwerpen die de kring bespreekt.
Open de jaarverslagen (pdf) >>> hiernaast.

*  Senioren en Corus (2009) hoe het staalbedrijf Hoogovens het leven in Wijk aan Zee decennialang domineerde.

* Welzijn en zorg voor Wijk aan Zee (2015) 
Beschrijving van de methodische aanpak: hoe werkt een seniorenkring, wat zijn de succesfactoren van dit langlopende initiatief? Hoe kun je vanuit een seniorenkring en het netwerk van de deelnemers nog beter (in)formele zorg van dorpsbewoners onderling stimuleren.

Informatie bij:  

Jan de Wildt

j.c.dewildt@ziggo.nl


Jaarverslagen mét lijst gespreksonderwerpen
2018    2017     2016    2015    
2014     2013      2012      2011    
2010    2008-2009 


Zeist 

2016 -  heden  Esther Kornalijnslijper is in Zeist de gangmaker voor nieuwe vertelinitiatieven met ouderen. Bij de Algemene Seniorenvereniging Zeist kunnen geïnteresseerden een cursus Verhalen rond de tafel volgen. De eerste serie van vijf lessen najaar 2016 was een succes. In januari 2017 komt een vervolg. Bekijk de activiteiten van ASZ


Informatie bij:  

Esther Kornalijnslijper   

info@estherkornalijnslijper.com

www.estherkornalijnslijper.com


 
 
 

Zwaanshoek
2009 - 2016  Verhalentafel  voor senioren 55+ uit de dorpen Zwaanshoek, Beinsdorp, Cruquius, Vijfhuizen (Haarlemmermeer). Na zeven jaar en evenzovele seizoenen Verhalentafel heeft deze groep afscheid genomen van begeleider Sybil van Dam. In Dorpshuis Zwaanshoek blijft genoeg te doen voor en door ouderen.

 

Informatie bij:  

Dorpshuis Zwaanshoek

www.dorpshuiszwaanshoek.nlFoto: Sybil van Dam, 2016. Verhalentafel Zwaanshoek is een dag op stap. 

 Archief van De praktijk  

deze verhalengroepen zijn afgerond

(Dit archief is in bewerking, excuses voor de rommel, maar kijk gerust verder voor contactpersonen, publicaties en andere leuke opbrengst van deze groepen.)

Amsterdam 

2015 - 2016 CABO met en voor oudere migranten in Amsterdam organiseerde een levensverhalengroep. 15 vrouwen van Turkse, Chinese, Antilliaanse en Bosnische achtergrond deden mee. Begeleiding door Mehtap Gursel en Sevgi Güngörmüs.  

Informatie bij:  

www.caboamsterdam.nl

 

Oostwoud
2011 - 2013   Vertelkring 'Een koffer vol verhalen' kwam drie jaar lang elk voor- en najaar bij elkaar in activiteitencentrum Woudrust. Begeleiders: Willemien Willemsen en Marijtje Posch-Sluis. Het uitpakken van de koffers leverde hilarische én ontroerende gesprekken op. 

 

Informatie bij: 


Anita Bloem

a.bloem@
stichtingdewering.nl

Oosthuizen
2015 -  Op 15 februari is in Oosthuizen de Verhalengroep Van Stad naar Land van start gegaan. Begeleider is Marcel van Stigt. 'Ik ben benieuwd naar de ervaringen van mensen die net als ik verhuisden van de stad naar het platteland. Zelf ervaar ik de verhuizing van Amsterdam naar de Beemster als heel positief. Dat kan voor iedereen anders uitpakken.' De groep komt acht keer bij elkaar in zorgcentrum De Seevanck. 

 Informatie bij: 


WonenPlus Edam-Volendam

info@wonenplusedamvolendam.nl


Amsterdam 

2009 - 2012   Tien Amsterdammers, geboren of opgegroeid op een boerderij, kwamen 3 jaar regelmatig bij elkaar. Een selectie van de verhalen is gebundeld in 'Boerenkinderen in de stad'. Voor bestelling van dit boekje: neem contact op met Carin Giesen.


Informatie en bestellen bij:  

Carin Giesen

giesen.cwm@kpnmail.nl

Bennebroek 
2012 - Bijeenkomsten onder leiding van Sybil van Dam volgens de methode Verhalentafel. 

  

Alkmaar
Het project Verhalen in de wijk draaide tussen 2008 en 2011 in vijf verschillende wijken. 
Informatie: Kern 8 (Volwassenenwerk > Sociaal Cultureel > Verhalen in de wijk). Nezha Oukaddour, nezha.oukaddour@kern8.nl 


Amstelveen

2009: 'Levensverhalen vertellen voor Iraanse vrouwen (65+)'.  De groep heeft een bundel verhalen gepubliceerd onder de titel, "Ik weet het nog precies, levensverhalen van acht vrouwen uit Iran". Auteur: Banoo Kiani Haftlang.                  Bestelinfo: zie hiernaast het persbericht.

 
 
Haarlem
2011: In het kader van 50 jaar Boerhaavewijk organiseerde Sybil van Dam
een Verhalentafel met verschillende groepen bewoners van de wijk. Zij voerde ook een aantal gesprekken met mensen die een bijzondere rol in de wijk spelen. Het resultaat is te lezen in een boek Aan de rand van de polder: Boerhaavewijk 50 jaar.
Contact Sybil van Dam, sybil.vandam@planet.nl
 

Amsterdam Zuidoost en Diemen

2009: Twee vertelgroepen van en voor oudere Antilliaanse, Surinaamse en autochtoon Nederlandse deelnemers. Begeleiding: Willemien Stena-Markiet. Zij organiseerde in 2010 een boeiende uitwisseling 'Amsterdam Zuidoost ontmoet Volendam'. Informatie:  w.stena@madizo.nl

Medemblik
2006 - 2010 - zeven vertelkringen zijn gerealiseerd met totaal 40 deelnemers begeleid door vier getrainde begeleidsters. Een van de vertelkringen is opgezet vanuit de eenzaamheidspreventie groepen van het Rode Kruis. In 2009 ook: een unieke groep voor dove en slechthorenden, herhaald in 2010. 

Contactpersoon: Marijke Langendijk, marijkelangendijk2@quicknet.nl.

Midwoud
2010: verhaalkring ‘jeugdherinneringen’ met deelnemers/bewoners van woonzorgcomplex Koggenlandhuis kwam in 2010 regelmatig bij elkaar.

Contact via Anita Bloem: a.bloem@stichtingdewering.nl

 Hilversum

2010: bewoners uit de wijk Hilversum Noord en Versa welzijnswerk hebben een verhalenproject uitgevoerd. In de tentoonstelling 'De buurt vertelt, 90 jaar Hilversum Noord' was het resultaat te zien voor iedereen uit de buurt.
Contactpersoon: Benita Quist (opbouwwerk),
bquist@versawelzijn.nl
Download:

90_JAAR_HILVERSUM-NOORD_flyer.pdf 90_JAAR_HILVERSUM-NOORD_flyer.pdf
Size : 143.638 Kb
Type : pdf

 Nieuw-Vennep
2010 - 12 personen en met verschillende nationaliteit: Nederlandse, Duitse, Iraanse, Koerdische en Arabische vrouwen. De insteek is het luisteren naar elkaars (levens)verhalen om zo overeenkomsten en bijzonderheden van elkaars cultuur te leren kennen. Contactpersoon: Narmina Alieva, nara_alijeva@yahoo.com


Oosthuizen
2010: Zorgcentrum Seevanck organiseerde voor oudere bewoners (75+) een serie van acht korte vertelbijeenkomsten. Gezellige maar ook actieve bijeenkomsen, luisteren naar elkaar en vertellen over ieders levenservaring. Contact: Peter Fiedeldij Dop (zie hieronder). 


Oosthuizen en mantelzorgers
2010: Een groep van 8-10 personen. Elke bijeenkomst vertelt een van de deelnemers zijn/haar levensverhaal. Actuele vragen en dilemma's hebben voorrang. De persoon van de mantelzorger staat centraal. 
Contact: Peter Fiedeldij Dop,
pmj.fiedeldijdop@quicknet.nl. 

 Purmerend
2010: 'het verhaal van Overwhere', een project voor en door wijkbewoners in Overwhere. Begeleiders volgden de training. Clup Welzijnswerk werkte samen met het Purmerends Museum, de bibliotheek en de Historische Vereniging Purmerend. 

Contact: Frank Andriessen, f.andriessen@clup.nl.

2010: 600 jaar bestaan van de stad Purmerend. In het Purmerends Museum was de tijdelijke tentoonstelling Purmerend Vertelt. Via de website zijn de verhalen te lezen. Zie: Purmerends Museum.

Venhuizen
2007 - 2012 - zes seizoenen “Een lint vol verhalen”. Begeleider is Gré Duijn. Tot en met 2012 kwamen groepen van circa 10 personen bijeen in het voorjaar en in het najaar. Een initiatief van De Wering samen met gemeente Drechterland. 

Contactpersoon: Heleen Nooter, h.nooter@stichtingdewering.nl.
Kijk bij Hoogkarspel voor de download

West-Friesland (regionaal)

Deelnemers
In januari 2009 was ‘levenskunst’ het centrale thema van een geslaagde bijeenkomst in het Koggenlandhuis te Midwoud. Negen deelnemers van verhalengroepen uit de gemeente Medemblik, drie vrijwillige begeleiders en twee ouderenwerkers van Stichting Welzijn Ouderen West Friesland kwamen bij elkaar voor een uitwisseling.
Contactpersoon: Baukje Visser, b.visser@stichtingdewering.nl


Voor begeleiders
Op 20 mei 2010 organiseerde Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland (SWOWF) een uitwisselingsbijeenkomst voor de begeleiders van verhalengroepen in deze regio. Contactpersoon: Heleen Nooter,
h.nooter@stichtingdewering.nl. Download:

Verslag_bijeenkomst_begeleiders_20mei2010.pdf Verslag_bijeenkomst_begeleiders_20mei2010.pdf
Size : 43.326 Kb
Type : pdf

 

Zaandam ontmoet Wijk aan Zee
2009: Ontmoeting Turkse en Nederlandse ouderen
In Zaandam was een ontmoeting tussen Turkse ouderen uit Zaanstad en autochtone ouderen uit Wijk aan Zee.
Informatie: Seniorenkring Wijk aan Zee,
Lia.DeRidder@orange.nl 

 

Zaandam tekent voor Drawing her Story
2010: Stichting Buitenlands Vrouwenoverleg organiseerde: 'Er was eens een vrouw... de kunst van het verhaal'. De begeleiders combineerden vertellen met tekenen van het eigen levensverhaal volgens de methode Drawing her story.
Contactpersoon: Latifa Amarkad, stichting_bvo@hotmail.com.