Platform Levensverhalen

Activiteitenarchief

 ... kent de kracht van het verhaal

3-daagse training november 2012 - Begeleiden en organiseren van verhalengroepen en vertelprojecten   

Uit ervaring blijkt telkens weer: vakkundige begeleiders zijn de sleutel tot een boeiende verhalengroep of vertelproject. Aan de training in november 2012 deden acht personen mee. Binnenkort lees je hier over hun ervaringen.  

Lees in de pdf meer over inhoud, werkwijzes en trainers. 

Netwerkbijeenkomst: 12 april in Alkmaar 2012. Zie de pdf in rechterkolom 

Hoe begeleid je vertellen en luisteren in een groep? Hoe kun je het vertellen vernieuwen, verdiepen, verrijken en daarmee waardevol laten zijn voor de groep. Maar liefst 38 mensen bezochten de introductiemiddag op 12 april.


Intervisiebijeenkomst West-Friesland
Begeleiders en coördinatoren van vertelkringen en verhalengroepen in West-Friesland wisselen ervaringen uit. Speciale aandacht dit keer voor het werven van deelnemers en de kunst van het verdiepen van verhalen. 
Datum: donderdag 17 november 2011 in Grootebroek.
Meer informatie bij Heleen Nooter, h.nooter@stichtingdewering.nl

 

Training begeleiden van verhalenprojecten november 2011
Deze praktische training is afgerond. Elf deelnemers ontvingen op 22 november een certificaat van deelname.

Inhoud
De begeleider en/of organisator krijgt in een training van drie dagen alle benodigde kennis, deskundigheid en methodische middelen aangereikt. We behandelen diverse aspecten van het werken met eigen verhalen. 
Docenten
* Anne van Delft is vertelkunstenaar en heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van vertelprojecten met allerlei soorten mensen. Haar vakgenoten riepen Anne uit tot Verteller van het jaar 2011. Info: annevandelft.nl 
* Carla van den Hombergh deed onderzoek naar ouder worden en leefwijzen van ouderen. Zij traint vrijwilligers in het welzijnswerk en is docent reflectief schrijven. Carla is bestuurslid van Stichting Platform Levensverhalen Noord-Holland.
 

Lustrumbijeenkomst 2010

Op donderdagmiddag 7 oktober 2010 vierden in Purmerend 40 liefhebbers, deelnemers en begeleiders van verhalengroepen het eerste lustrum van Verhalen in wijk en dorp. Lees verder...


Verhalenconferentie 2009

Op donderdag 24 september 2009 waren in Park Schouwburg te Hoorn 70 deelnemers afgekomen op de conferentie Het Persoonlijke Verhaal, brug tussen verleden en heden. 

Lees verder...

 

Trainingsfolder vs01Oktober.pdf Trainingsfolder vs01Oktober.pdf
Size : 285.215 Kb
Type : pdf

Afgerond: 12 april 2012 Alkmaar

Verleiden tot vertellen ... kun je leren ! pdf:
Inhoud Training 2011
Download de pdf hieronder

Trainingsgroep 2011


Trainingsgroep 2009

 


© 2010-2014  -  Alle rechten voorbehouden aan Stichting Platform Levensverhalen.